ContactClick spre noul site


Colegiul Tehnic Campulung
Str. Calea Brasovului, Nr. 1 
Str. Negru Voda, Nr. 145 
Tel: +40 248 511 023 
+40 248 532 705 
+40 248 532 702 
Fax: +40 248 532 705 
Email: gstaro@muscel.ro 
grupsctehnaro@yahoo.com 

Învață să fii antreprenor prin Firma de exercițiu (ID:151567)

 ANUNT SELECTIE ETS (experți pe termen scurt) COORDONATORI FIRME DE EXERCIȚIU în cadrul proiectului  - ÎNVAȚĂ SĂ FII ANTREPRENOR PRIN FIRMA DE EXERCIȚIU- ID 151567. Vă rugăm să citiți metodologia din  Anuntul de selecție in format doc sau in format PDF. 
 
ETAPA I - SELECTIE ETS - COORDONATORI FE
SITUATIA DOSARELOR PRIMITE LA DATA DE 28 MAI 2015 IN VEDEREA SELECTIEI EXPERTILOR PE TERMEN SCURT COORDONATORI FIRME DE EXERCITIU le puteti vedea AICI.
 
ETAPA II - SELECTIE ETS - COORDONATORI FE
REZULTATELE ETAPEI a II-a - SELECTIE EXPERTI PE TERMEN SCURT - COORDONATORI  FIRME DE EXERCITIU - PROIECT ID 151567 le puteti vedea AICI.
 
Colegiul Tehnic Campulung este lider de parteneriat în cadrul proiectului de tip strategic nr.175, Firme de exercitiu pentru elevi, DMI 2.1 Tranziția de la scoală la viata activă ce se incadreaza in Programul Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU 2007-2013) proiect ce are in vedere regiunile Sud Muntenia si Sud-Est.
 
Parteneriatul proiectului este asigurat de:  
- Colegiul Tehnic Campulung (regiunea Sud Muntenia) – Lider de parteneriat
- Colegiul Economic Ion Ghica Targoviste (regiunea Sud Muntenia) – Partener 1
- Colegiul Anghel Saligny Tulcea (regiunea Sud-Est) – Partener 2
- SC ART SEVEN SRL (Bucuresti) – Partener 3
- SC INSIDE BRAND SRL (Bucureşti) – Partener 4
- CPRP SRL (Constanta) – Partener 5
 
          Obiectivul general al proiectului este creşterea şanselor de ocupare pe piața forței de muncă în rândul elevilor, viitori absolvenți, prin crearea cu şi pentru aceştia de contexte de învățare cât mai asemănătoare cu mediul economic real – firma de exercițiu – stimulativ, securizant care să le faciliteze tranziția de la şcoală la viața activă.
Obiectivul general al proiectului va fi atins prin intermediul următoarelor obiective specifice:
 1. Facilitarea şi îmbunătățirea tranziției de la şcoală la viața activă prin dezvoltarea spiritului antreprenorial la 1400 de elevi ISCED 3, prin sprijinirea a 140 FE înregistrate la ROCT în anul şcolar 2014 – 2015, în județele Constanța, Brăila, Galați, Tulcea, Buzău, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Ialomița, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Teleorman, situate în 2 regiuni de dezvoltare – Sud Muntenia şi Sud-Est.
 2. Facilitarea şi îmbunătățirea accesului pe piața forței de muncă a 1120 elevi ISCED 3 prin furnizarea de servicii de consiliere şi orientare profesională în anul şcolar 2014 – 2015.
 3. Promovarea FE şi a serviciilor de consiliere şi orientare profesională a elevilor, cu oportunități de tranziție de la şcoală la viața activă şi de acces pe piață forței de muncă.
Unitățile de învățământ de nivel ISCED 3 (indiferent de profil) care, prin încheierea unui acord cu solicitantul proiectului în scopul înființării de firme de exercițiu, doresc să fie implicate în proiect în calitate de unități de învățământ sprijinite, vor fi dotate cu echipamente şi mobilier în vederea derulării activităților specifice firmelor de exercițiu.
La nivelul fiecărui județ vor fi semnate acorduri care să asigure înființarea a 10 firme de exercițiu/județ (100 de elevi de clasa a XI-a)
Dotarea asigurată din bugetul proiectului pentru fiecare 2 Firme de exercițiu înființate (20 de elevi de clasa a XI-a; 10 elevi/Firmă):
 • 2 laptopuri
 • 2 videoproiectoare
 • 1 imprimantă
 • 1 dulap (cu cheie)
 • 1 masă/pupitru/birou
 • 4 scaune
 • 2 seturi de produse de birotică şi papetărie
De asemenea, pentru fiecare 2 Firme de exercițiu înființate (20 de elevi de clasa a XI-a; 10 elevi/Firmă), un cadru didactic care predă la această clasă va fi selectat ca expert în cadrul proiectului (expert coordonator firmă de exercițiu).
În cadrul proiectului, pe perioada vacanței de vară, se vor desfăşura 2 târguri regionale ale firmelor de exercițiu (cu o durată de 4 zile) sprijinite în cadrul proiectului. În vederea participării la aceste târguri, firmele de exercițiu (câte 5 elevi din fiecare firmă de exercițiu însoțiți de câte un cadru didactic pentru fiecare 10 elevi) vor beneficia de următoarele:
 • 1 Set de materiale de promovare a Firmei de exercițiu pentru fiecare FE
 • Servicii de transport (cu autocarul: şcoală – loc desfăşurare târg – şcoală), cazare şi masă în locația în care se va desfăşura târgul
 • Echipamente specifice necesare organizării standului în cadrul târgului
La nivelul fiecărei regiuni vor fi premiate primele 5 Firme de exercițiu (fiecare elev participant). Premiile constau în echipamente IT.
În luna noiembrie, cele 10 firme de exercițiu câştigătoare la cele 2 târguri regionale vor participa la târgul multiregional. La acest târg vor fi prezenți toți elevii care fac parte din firmele de exercițiu (10 elevi) însoțiți de un cadru didactic pentru fiecare 10 elevi. Durata târgului este tot de 4 zile. Vor fi premiați în echipamente IT (superioare valoric celor de la târgurile regionale) toți elevii firmelor câştigătoare.
Elevii din cadrul firmelor de exercițiu care vor ocupa primele 3 locuri (cu un profesor însoțitor pentru fiecare firmă) vor fi invitați să participe la conferința finală a proiectului (durata 3 zile) care va avea loc în luna decembrie.
Pe durata implicării elevilor în activitățile proiectului (7 luni), fiecare elev va primi o subvenție în valoare de 150 lei / lună (total proiect 1050 lei/elev).

”Învață să fii antreprenor prin firma de exercițiu!”, ID 151567   0749-07-07-23 - prima sedinta de management - la sediul Institutului de Stiinte ale Educatiei Bucuresti

 


Lista tuturor proiectelor:
- Proiect PHARE-TVET 0108.01- Coeziune Economica si Sociala-Invatamant Profesional si Tehnic
- Proiect Phare 2002 - SCOALA VOCATIONALA PENTRU MESERII
- Proiect COMENIUS 2.2.C/005-551.06.02
- Invatare, Participare, Incredere
- Europa la liceu
- 10 din a 10-a pentru un oras de nota 10
- Spring Day
- Firme de exercițiu
- Proiect PHARE 2003 - CENTRUL PENTRU EDUCATIE PERMANENTA
- Proiect PHARE 2004 - EDUCATIA MAI APROAPE DE TINE
- Programul PHARE 2004
- Programul Leonardo da Vinci
- Prezentari proiecte
- Construieste-ti VIITORUL
- Proiect PHARE 2005 - PERFECTIUNE PRIN EDUCATIE
- Proiect PHARE 2005 - SCOALA O SANSA NOUA
- Proiect PHARE 2006 - CONSTRUIESTE-TI VIITORUL PRIN EDUCATIE
- Junior Achievement
- Proiect TINERET IN ACTIUNE
- NATURA TE INVATA SA FII ECO
- Practica sa inveti, invata sa practici!
- Program LEONARDO DA VINCI 2012
- LETS DO IT ROMANIA-editia 2011
- Prezentare FIRME DE EXERCITIU
- Comenius WATER 4 LIFE
- GRUNDTVIG - EUropean MAgazine
- Invata sa fii antreprenor prin Firma de Exercitiu
- Holcim iti preda stafeta la fapte bune!

Colegiul Tehnic Campulung - Toate drepturile rezervate! 
Site actualizat de analist programator: Doina Croitoru